Het bord in de doos

Het verhaal speelt zich af tijdens het weekend van Halloween. Hanna woont samen met haar mama en haar zus Debbie. De avond voor Halloween gaat Hanna nog vlug een spijkerbroek kopen om naar het feestje van Katie te gaan. In de stad heerst een heel eigenaardige sfeer, iets waar Hanna helemaal niet van houdt. En in feite heeft ze ook niet veel zin om naar het feest te gaan, ze houdt helemaal niet van deze donkere, enge dagen. Ze haat Halloween en een gevoel van naderend onheil maakt zich van haar meester. Bij Katie zijn de ouders niet thuis, zodat ze enkel met hun drietjes zijn: Thomas, Katie en Hanna. Katie heeft een griezelspel waarmee ze contact probeert te maken met de geesten ... Eens terug thuis doen er zich allerlei onklaarbare gebeurtenissen voor.
Het boek heeft een heel eigenaardig einde: in het zwembad krijgt Hanna een duw, ze komt in het water terecht, een onzichtbare hand houdt haar onder water en trekt haar naar de bodem ...
Het verhaal kon me niet echt boeien ondanks de verschillende geslaagde griezelelementen die erin verwerkt zijn. Heel wat van die fantasieën zullen de doelgroep aanspreken, maar lezers zullen het abrupte en negatieve einde niet zo waarderen.