Hendriks spookjescircus

Hendrik, het huisspookje van het museum ‘Het Huis van Alijn’, gaat in dit zoekboek samen met Poes op ontdekking in en rond het circus.
Op de rode pagina’s zie je wat er zich allemaal overdag afspeelt. Deze pagina’s worden afgewisseld met blauwe. De blauwe prenten laten de wereld zien wanneer iedereen slaapt en de spookjes tot leven komen.
Dit is het tweede zoekboek van Hendrik en Poes, gecreëerd door Pieter de Poortere. Pieter de Poortere is een Vlaamse striptekenaar en cartoonist die vooral gekend is om zijn strips van ‘boerke’. Mij was hij niet zo gekend. Tijdens mijn zoektocht naar meer achtergrondinfo over deze auteur viel het me op dat hij vaak deze specifieke kleurencombinatie van rood en blauw gebruikt. Het is een stijl waar ik toch even aan moest wennen.
De inhoud van het boek is zeker origineel te noemen. Hier moeten we niet op zoek gaan naar de traditionele piraten, ridders en draken. Hoewel, als je goed zoekt, vind je wel een smurf, een dino en een prinses terug.
Dit boek laat je verbeelding werken. De tekstballonnen die je tussen de grappige tekeningen door vindt, geven je nog een extra stimulans om leuke verhalen te verzinnen. Stereotiep kan je dit boek zeker niet noemen!