Help! Het spookt hier!

Therese vertrekt, zeer tegen haar zin, met haar ouders op vakantie. Maar nog voor ze op hun bestemming aankomen, loopt het helemaal fout. Noodgedwongen moeten ze op zoek naar een hotel voor de nacht. Dat vinden ze in een oud kasteel met een bloederige voorgeschiedenis. Theresa voelt al gauw dat er iets niet pluis is. En dan moet de nacht nog komen! Je zou voor minder geen oog dichtdoen ...

Na de eerste twee succesnummers van de reeks Help! (Help! Ik was op tv! en Help! Mijn oom is een inbreker!) presenteren Inge Bergh en Richard Verschraagen een derde griezelboek. Dit keer volgen we Theresa tijdens haar overnachting in een spookachtig oud kasteel. Het boek is slechts 71 bladzijden dik. Dan moet je er als schrijver wat vaart inzetten. En dat lukt aardig. Na een korte, grappige kennismaking met Theresa en haar ouders vertrekken we op reis en duiken we het verhaal in. Inge Bergh hanteert een erg vlotte, beeldende schrijfstijl. Goed gedacht aan het doelpubliek! 

In korte hoofstukken van telkens ongeveer drie tot vier pagina's wordt de spanning meer en meer opgebouwd. Het kasteel draagt een griezelig geheim met zich mee. Zo griezelig dat gevoelige zieltjes weleens een beetje bang zouden kunnen worden na het lezen. Ook Theresa durft geen oog dicht te doen in haar kasteelkamer. Als lezer moet je gewoon weten hoe het verder loopt! Het gekozen lettertype, de korte hoofdstukken en de niet te volle pagina's zorgen voor een vlot leesbaar geheel. Dat maakt het ook goed behapbaar voor minder sterke lezers. De zwart-wit-illustraties van Verschraagen zijn een fijne aanvulling op de tekst. Je vindt ze op bijne elke pagina terug, wat het allemaal nog wat luchtiger maakt. Zal het kasteel zijn geheim onthullen? Niets is wat het lijkt ... Maar dat moet je zelf maar ontdekken!

Help! Het spookt hier is een nieuw spannend verhaal voor dappere lezers vanaf negen jaar. Ook prima geschikt als voorleesverhaal voor thuis of in de klas.