Help! Een verrassing!

August de Vos heeft het graag rustig en houdt helemaal niet van verrassingen. Zijn vriendinnetje Suus de Eekhoorn daarentegen is een energieke durfal. Wanneer Suus een verrassing voor August heeft, slaat de schrik hem dan ook om het hart. Die verrassing kan nooit goed aflopen, meent hij. Dat Suus met zijn angsten rekening houdt is natuurlijk een mooie ode aan vriendschap. Piekeren en de nood aan zekerheid worden op een speelse manier aangeraakt. En fijn ook dat het meisje hier als actief, uitbundig en energiek wordt getypeerd – dat beeld zien we niet zo vaak.

August en Suus zullen ongetwijfeld vele harten veroveren. Want oh, hoe vertederend zijn die twee wel niet! Suus in haar salopetje als een acrobaat op haar fiets, August bibberend in zijn zwarte laarsjes en dan hun beide prachtige vuurrode staarten: zooo snoezig allemaal. De illustraties in klaterende kleuren zijn echt top, in het bijzonder de sfeervolle natuurbeelden waarin de aquareltoetsen voor extra cachet zorgen. Ze zouden trouwens niet misstaan als posters of wenskaarten. Dit puike prentenboekdebuut doet zeker uitkijken naar meer.

Verrassingen kunnen dus wel degelijk leuk en veilig zijn maar het einde heeft nog een onvoorziene twist voor August. Benieuwd hoe hij ermee zal omgaan ...