Heksje Trezebelle. De diefstal van het Grote Toverboek

Heksje Trezebelle is een speciaal heksje. In plaats van een lelijke, echte heksenneus heeft zij een kleine, mooie ‘mensenneus’. Om te voorkoemen dat ze daarmee uitgelachen wordt, heeft haar mama een echte heksenneus gemaakt voor Trezebelle. De neus kan ze met stevige paddenslijm vastmaken en dan ziet ze er uit als een echte heks. Wanneer haar vriendinnen erachter komen dat het een valse neus is, denkt Trezebelle dat haar geheim niet meer veilig is. Maar zoals goede vriendinnen blijven ze haar steunen.
Ondertussen ontrafelt ze het geheim van een vliegend tapijt en helpt ze een heksenmeisje met een gelijkaardig geheim.
Misschien is het wel iets te typisch en eigenlijk ook jammer dat het uiterlijk ook in de heksenwereld zo'n grote rol speelt. Al wordt dit tegelijkertijd gerelativeerd omdat er aan omkering gedaan wordt en 'lelijk' de norm is.
Wel een plezierig eenvoudig boek, waar al eens gespeeld wordt met taal, wat het een humoristische toets geeft. Dit is een zeer geschikt boekje voor achtjarigen. Er is een goede bladschikking met een duidelijk lettertype en kleine tekeningen. Het is een eerste boek in de hernieuwde reeks (vorige boeken over het heksje zaten bij een andere uitgeverij, Clavis).
In september 2014 wordt er een toneelproductie van uitgebracht door Pacoproducties.