Heksje Mimi wil graag winnen

Op de school van Heksje Mimi is is het sportdag. Mimi besluit om stevig te ontbijten want ze wil graag zo veel mogelijk wedstrijden winnen. Op het programma staat spinnen vangen, om ter snelste vliegen rond de kerktoren, sterren plukken en bezemgooien. Niets loopt echter zoals Mimi het wil. Zo is er Roosje die altijd zegt: ‘ik kan dat niet’ en het vermoeden van Mimi dat er soms vals wordt gespeeld. Ze haalt Roosje over om toch mee te doen, ook al verspeelt ze hiermee haar eigen kansen. Gelukkig slaagt Mimi erin om bij de laatste opdracht te winnen en gooit ze haar bezem het verste weg. Groot is haar verbazing als ze tijdens de medaille-uitreiking niet één maar twee medailles krijgt!
Het elfde deel in de reeks van 'Heksje Mimi' borduurt verder op de eerder verschenen delen. Met een eenvoudig taalgebruik en felle kleuren spreekt het mening peuter en kleuter aan.
Vooraan in het boek worden de verschillende klasgenootjes van Mimi voorgesteld zodat je altijd kan gaan terugkijken wie wie is. Bij de opdracht 'spinnen vangen' kunnen spinnetjes in potjes geteld worden om te kijken wie er wint.
Een herkenbaar thema voor de allerkleinsten waarbij het graag winnen en de daarbij horende ontgoocheling aan bod komen.