8+ | 2013
De Eenhoorn
ISBN 978-90-5838-840-7
FICTIE , 198 p. , €16.95
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Heks Deeprie

Patricia David (auteur) Kristina Ruëll (illustrator)

Dit boek gaat over heks Deeprie die voor haar nieuwe huisdier, de hond Pineute, moet leren zorgen. In het begin vindt ze die hond maar niks. Zo’n dier plast en maakt lawaai. Maar op een dag komt ze erachter dat ze Pineute kan laten praten. Op die manier worden het goede vriendinnen. Maar Pineute wordt ontvoerd … En dat is nog lang niet het enige probleem dat zich deze keer in het heksenbos afspeelt. Er is bijvoorbeeld ook nog heks Teekla die in mensenland betrapt is op vliegen. Het loopt allemaal - soms best hilarisch - verkeerd!! Vaak komt dit omdat de heksen voor elkaar een straf bedenken die totaal verkeerd is. Wijze les die we uit dit boek moeten trekken is dan ook dat een straf nuttig moet zijn. Anders leidt de ene fout tot de andere.
Dit boek is erg leuk geschreven. Het bevat de nodige spanning, maar bovenal veel humor. Vooral met heks Miezamplie kan gelachen worden. Zij begrijpt geen enkel spreekwoord van de andere heksen en neemt alles letterlijk. Het is ongelooflijk hoeveel verschillende spreekwoorden er in dit boek aan bod komen, maar jonge lezertjes zullen zich erg slim voelen in vergelijking met deze gekke heks.
Ook de potloodtekeningen zijn leuk. Ze zorgen ervoor dat je snel van hoofdstuk naar hoofdstuk kan lezen, waardoor dit 198 pagina’s dikke boek veel te snel uit is.

Tinne Geuens
Heksen
uit de reeks: In het heksenbos , deel 2