Heinrich Ooooh en de zeurderige zombies

Heinrich en zijn tweelingzus Hannelore runnen samen het hotel G & G Ooooh. Wanneer hun moeder terug thuis komt, is ze in het gezelschap van een heel speciale gast. Haar beste vriendin en wereldberoemde zangeres Lady Zaza komt een tijdje logeren in het hotel. Ze moet even bekomen van het drukke leventje dat een diva zoals zij leidt. Langt duurt haar rust niet. Lady Zaza’s grootste fans zijn te weten gekomen waar Lady Zaza verblijft en hebben ook enkele kamers geboekt in het hotel. Toeval, of niet? Al gauw blijkt dat de persoonlijke coach van Lady Zaza, Dreum S. er voor meer tussen zit. Hij en zijn zus Strui S., beide zombies, hebben een snood plan bedacht om hun idool voor eeuwig en altijd te kunnen aanbidden. Ze willen haar tot een zombie transformeren. Als persoonlijke assistent van Lady Zaza, bekommert om haar welzijn, besluit Dreum S., dat Zaza aan een heel streng dieet toe is. Een dieet dat haar uiteindelijk zal omvormen tot zombie! Aan Heinrich en zijn familie om daar een stokje voor te steken!
Dit verhaal is het derde deel in de reeks van 'Heinrich Ooooh', maar kan perfect apart gelezen worden. De stijl die de auteur in de vorige boeken gebruikte, wordt hier mooi aangehouden. Ook het lettertype en de haast groteske personages op de tekeningen herken je van vorige boeken. Opnieuw vind je als volwassene in dit boek de nodige zinspelingen naar de realiteit. Doet Lady Zaza jou niet denken aan Lady Gaga? Mij wel!
Het onderwerp - geesten, spoken, zombies,... -, het grote lettertype en de vele prenten maken dat dit boek wellicht iets minder enthousiaste lezers kan bekoren. Daarnaast zitten er ook leuke fluorescerende tatoe-stickers bij het boek. Een leuk extraatje voor het jonge lezerspubliek!