Heeft u soms een knipperlichtje gezien?/ Hup, Konijntje!

Twee prentenboeken voor de prijs van één; da's mooi meegenomen in deze crisistijden.
Begin het verhaal op de traditionele manier en je volgt een sympathiek vuurvliegje op zoek naar het object van zijn begeerte. Fladderend doorheen de bossen bereikt het vliegje uiteindelijk zijn eindbestemming, de stad. Want wat is er voor een vuurvliegje nu mooier dan een verkeerslicht? Ikzelf denk daar iets anders over als alle verkeerslichten spontaan op rood lijken te springen als ik eraan kom gereden, maar ieder zijn voorkeur natuurlijk.
De reis van onze vuurvlieg mag dan al voorbij zijn, de pret nog niet, want na dit eerste verhaal begin je 'gewoon' van achter naar voor te lezen. Op de pagina waar de vuurvlieg het verkeerslicht ontmoet, zie je een konijntje uit een kooi ontsnappen en op de vlucht slaan, achtervolgd door een boze hond. Hollend door de bossen waar je voorheen het vuurvliegje volgde, zie je nu het konijn naar het kampvuur snellen, alwaar het beestje broederlijk met de hond en andere bosbewoners een 'vrolijke, vrolijke vrienden' zingt. Of een ander liedje, naar keuze en smaak van de lezer, want dat is nog een extra troef van dit leuke prentenboek: de woordenloosheid. Daardoor kan je vele verhalen in dit boek ontdekken; fantasie is hier het toverwoord. Heerlijk, zo'n prentenboek dat niet meteen al zijn geheimen prijsgeeft!
De kleine uitgeverij Book Island komt opnieuw met een origineel, fijn prentenboek. Ze hebben er blijkbaar een neus voor om originele titels op de Nederlandstalige markt te brengen.
Dit boek blinkt niet uit in prachtige tekeningen, maar de vele mogelijkheden die dit boek biedt, tillen het ver boven de modale productie uit. Meer van dat, graag!