Hart gezocht - verloren - gevonden

In deze trilogie over het hart maken we kennis met Prinses die op zoek is naar een man. Alle prinsen die zich aandienen, worden echter tegengehouden door Dino. Niet omdat Dino de prinses haar geluk wil ontzeggen, integendeel, hij is degene die ziet dat de grote liefde van Prinses zich al op het kasteel bevindt: Nar. Prinses en Nar trouwen en krijgen twee kinderen: Lang en Gelukkig.
In deel 2 komt Madann Nar inpalmen door haar schoonheid, stoerheid, rijkdom en liefde. Nar zwicht voor Madann maar ontdekt al snel zijn vergissing. Prinses is ontroostbaar maar ook onvermurwbaar: ze wil Nar niet terug.
In het laatste deel gaat Prinses op zoek naar een nieuwe liefde. Wanneer ze moedeloos een punt zet achter haar zoektocht botst ze tegen haar nieuwe liefde aan: een reus met twee kinderen en een gebroken hart, zoals zij. Na een gewenningsperiode en wat aanpassingen aan het kasteel vindt het nieuw samengestelde gezin zijn weg.
Een boek over liefde, huwelijk, echtscheiding, nieuw samengesteld gezin, maar dan met een prinsessen- en riddersverpakking waar deze leeftijdscategorie zo gek is. Leuk bedacht, heel verteerbaar voor kleuters, met de nodige humor ook. Op het einde verglijdt de tekst helaas wel in teveel symboliek en sentiment:” Prinses zoekt het plaatsje waar haar hart ooit zat. Het is donker en hol en leeg. Op één klein stukje na. Ze breekt het laatste stukje hart weg en stopt dat in het hart van Reus.” (p. 103). Maar gelukkig wordt dit gecompenseerd door de bijzonder geslaagde illustraties en zeer eigentijdse vormgeving. De kleuren die van het papier knallen, de zilveren vlakken, de leuke prints in de kleding zijn de kracht van dit toch wel opvallende prentenboek.