15+ | 2016
Moon
ISBN 978-90-488-2048-1
FICTIE , 272 p. , €19.99
gelijmd
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Half licht

Sally Green (auteur)

'Half licht' vormt samen met 'Half zwart' (deel 1) en 'Half wild' (deel 2) een trilogie. Deze trilogie kwam in het eerste boek enorm traag op gang, maar wint gelukkig aan tempo tegen het laatste boek. In dit boek gaat de oorlog tussen witte en zwarte heksen verder. Nathan heeft in deze oorlog al tweeënvijftig mensen gedood. En eigenlijk wil hij er nog maar eentje meer, namelijk Annalise. Het meisje waar hij een relatie mee had, maar dat zijn vader doodde. Nathan is echter zo’n machtige heks, dat hij wel de enige lijkt die een einde kan maken aan de oorlog. Maar dit is riskant. De tegenstander is erg sterk. Daarom vindt het Verbond waar Nathan bij aangesloten is dat hij eerst het amulet van Vardia moet hebben, een artefact dat hem onoverwinnelijk zal maken. 

Over dat amulet vinden we een klein foutje in de flaptekst die vertelt over het amulet van Gabriel. Gabriel is echter de nieuwe vriend van Nathan, de liefde van zijn leven. Hij volgt en steunt Nathan dan ook bij elke opdracht. De liefde tussen deze twee jongens beroert de lezer en is één van de rode draden waarrond het boek is opgebouwd. Toch blijft de strijd tegen de Raad van Witte Heksen centraal staan. De heksen van Nathans verbond staan voor rechtvaardigheid. Zij willen de Raad ten val laten komen en de aanhangers ervan veroordelen voor de rechtbank. Net zoals Annalise moet veroordeeld worden. Maar is Nathan bereid om haar te laten leven?

Het boek bevat te veel 'hokus pokus' om realistisch te lijken en neemt de lezer daardoor minder snel mee in de wereld van de heksen. De karakters worden erg zwart-wit neergezet, hoewel heks Ledger haar best doet om ons ervan te overtuigen dat goed en kwaad enkel in onze perceptie bestaan. Voor sommige fantasy fans zal dit een aanrader zijn. Mij kon het echter niet overtuigen.

Tinne Geuens
Heksen | Magie
uit de reeks: half zwart , deel 3
origineel: Half Lost (Engels) - Lia Belt (vertaler)