Haaien

Informatief boek over haaien. De indeling is overzichtelijk en handig. In het eerste deel van het boek krijg je eerst een uitvoerige beschrijving van de verschillende belangrijke lichaamsdelen van het dier. Vervolgens gaat het over het leven van de haaien in hun natuurlijke omgeving en tenslotte over de relatie tussen mensen en haaien. In het tweede deel wordt er dieper ingegaan op enkele bijzondere haaien met hun voornaamste kenmerken. Er wordt een stamboom van de volledige haaienfamilie gegeven en dit wordt ook nog eens aangevuld met een zeer uitvoerige woordenlijst. Het boek heeft een duidelijke meerwaarde door de situering van bijzondere haaien op een wereldkaart, de dieptebalk en de samenvatting van de voornaamste feiten in een handig overzichtje.
Het boek geeft op een overzichtelijke manier zeer veel nuttige en interessante informatie. De illustraties zijn zeer duidelijk en boeiend maar voornamelijk met de computer gemaakt. Echte foto's zouden de waarde van dit boek zeker verhogen.
De pagina's zijn goed gevuld maar de doordachte bladspiegel maakt het allemaal overzichtelijk. Aantrekkelijk is ook dat er veel vergelijkingen gemaakt worden. De hoogte en de breedte van de haai bijvoorbeeld wordt vergeleken met de lengte van een meisje van tien jaar. Zo kunnen kinderen zich een realistischer beeld vormen.
Minst aantrekkelijk is de cover. Kinderen die weinig interesse hebben in haaien zullen niet snel naar dit boek grijpen.