Goedgemutst

'Goedgemutst' is een uitklapboek. Je begint te lezen aan de ene kant van de harmonicavorm en dan draai je hem om en lees je verder. Het einde sluit weer aan bij het begin van het verhaal. Haas, het hoofdpersonage, wandelt bijna letterlijk door het boekje. Hij is erg blij met de rode wollen muts die hij van de schapen kreeg en wil ze aan Sofie de eend laten zien. Maar een eindje draad blijft achter een tak haken. Het gevolg laat zich raden...
De korte zinnetjes zijn geschreven in een eenvoudige en duidelijke taal. Het gebruik van een beperkt aantal woorden maakt het voor de kinderen makkelijk om dit verhaal snel op te pikken en aan de hand van de tekeningen zelf te vertellen. De personages zijn op een grappige manier weergegeven. De zachte kleuren geven dit boekje een warm en gezellig karakter, ook al speelt het verhaal zich af in een sneeuwlandschap.
Twee kleuters van net drie jaar oud bij wie ik dit boek uitprobeerde, konden er maar niet genoeg van krijgen. Keer op keer werd het herlezen en de lachsalvo’s waren niet van de lucht. Het formaat en de uitvoering in stevig karton zijn geschikt voor kinderhandjes. Dit boek is een ideaal geschenkje want ook de prijs is een meevaller.