1+ | 2010
Clavis
ISBN 978-90-448-1255-8
FICTIE , 10 p. , €6,95
gekartonneerd , kartonboekje
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Goed wassen Pip

Mack (auteur) Mack (illustrator)

Clavis heeft al langer zijn stempel gedrukt op de boekenproductie voor de jongsten onder ons. Karel en Kaatje, Anna, Fien en Milo … wie ze niet kent, heeft vast geen klein grut in huis rondlopen.
De Pip waar het in dit reeksje over gaat, is een vogelachtig wezentje dat vrolijk door de pagina’s van de kartonboekjes fladdert. (Nu ja, veel gefladder is er niet op de pagina’s te zien …) In ‘Goed wassen Pip’ is onze kleine vriend erin geslaagd zich vuil te maken door in de modder te spelen (lijkt me niet meteen een vogelbezigheid, maar dit volledig terzijde). Gelukkig komt hij in het boekje diverse beestjes tegen die hem helpen om weer zijn spierwitte zelf te worden.
Tegen een telkens verschillend gekleurde achtergrond krijgen onze peuters foto’s van dieren te zien en is Pip het enige, wellicht daarom sober getekende figuurtje. Heel jonge kinderen beleven vaak veel meer plezier aan het zien van echte afbeeldingen dan aan tekeningen; een feit waar de maker van deze boekjes duidelijk rekening mee heeft gehouden. Dat de verhaaltjes eigenlijk bijkomstig zijn, doet niet zoveel terzake. De stevige, in handig formaat uitgevoerde kartonboekjes zullen hun publiek wel vinden.

Ilse Trimborn
Dieren | Hygiëne
uit de reeks: Pip