Goed verstopt rondom ons

In 2017 verscheen voorganger 'Goed verstopt!' waarin wilde dieren in hun eigen habitat aan bod kwamen. Erg leuk natuurlijk! Maar wilde dieren wonen niet alleen maar in de natuur. Als je goed kijkt, kun je er ook heel wat rondom ons vinden. Achter een vuilnisbak op straat, in een park in de stad of gewoon in je achtertuin.

Dat is nou net het leuke aan deze versie. De kans bestaat dat je deze dieren wel eens in het echt zult tegenkomen. Alhoewel je (en dat is meteen mijn puntje van kritiek) voor sommigen wel heel erg veel geluk zult moeten hebben. Een bever spotten in de stad is misschien wat ver gezocht. Desalniettemin zijn er heel wat diertjes te ontdekken. Wat in eerste instantie een doodgewoon stadszicht lijkt, blijkt bij verder onderzoek een verzameling van schuilplaatsen te zijn! Onder vele flapjes groot en klein zitten ze verborgen, de geheime inwoners van de stad. Gierzwaluwen, grijze eekhoorntjes, zwarte ratten, naaktslakken, krekels ... Hoe meer flapjes je openklapt, hoe meer diertjes er opduiken. Soms kom je zelfs een tweede flapje tegen, dan is de verrassing extra groot. Als je goed zoekt, vind je misschien wel de termieten of de veldsprinkhaan. Je hoort het al: veel flapjes- en zoekplezier!

De herkenbare stadstaferelen en de leuke diertjes maken er een vrolijk geheel van. Alle diertjes worden netjes benoemd. Hier en daar is er zelfs een kort informatief regeltje bij. Niet enkel diertjes kijken dus, er mag ook een beetje bijgeleerd worden. Wat ik een beetje miste was een handig hoekje om al die leuke flapjes om te draaien. Kleine kleuter-vingertjes zullen hier en daar wat hulp kunnen gebruiken. Misschien best samen met mama of papa lezen? Die zullen hier vast en zeker ook veel plezier aan beleven! Maak er een leuke zoekwedstrijd van! Wie vindt de meeste diertjes?