Goed gebekt

Communicatie van dieren

We kennen allemaal Superman, Batman, ... en andere superhelden. In deze reeks leren we meer over de superkrachten van dieren. Bij het lezen van 'Goed gebekt' kom je een en ander te weten over de speciale manier van communiceren die sommige dieren er op na houden.
Wat ik bijzonder kan apprecieëren aan dit boek, is dat het makkelijk leesbaar is. Er is gekozen voor een duidelijk en ietwat groter lettertype, bondige zinnen, makkelijkere woorden en dat in combinatie met mooie, kleurrijke foto's. Om de belangstelling van de lezer nog meer te prikkelen werden er hier en daar tekstvakjes met extra weetjes toegevoegd. Op het einde van het boek wordt de lezer uitgedaagd door een korte quiz. Vetgedrukte woorden worden toegelicht in een verklarende woordenlijst die je terugvindt na de quiz. Tenslotte, als de lezer helemaal gebeten zou zijn door het onderwerp, krijgt hij de mogelijkheid om nog meer informatie op te zoeken via het internet of via boeken.
Interessant boek dat, ondanks de beperkte informatie die gegeven wordt, toch volledig weet te zijn. Hier is goed over nagedacht. Geschikt voor beginnende lezers en voor kinderen met leesmoeilijkheden.