Giraf viert feest

Giraf beleefde al heel wat avonturen, in 'Giraf gaat slapen', 'Giraf leert fietsen' en nu ook in 'Giraf viert feest'. Dit mini-boekje is een herdruk van het grotere prentenboek over Giraf.
In dit boekje gaat Giraf aan de slag: Zebra viert feest en dus maakt Giraf een grote taart. Maar hij is een beetje onzeker, want hij heeft nog nooit tevoren een taart gebakken. Daarom is hij heel blij dat Krook hem wil helpen. En Krook is natuurlijk blij dat hij op de eerste rij zit om te proeven.
De boeken van het schrijversduo Sekrève zijn lang niet meer onbekend. Met hun zachtgekleurde prenten van waterverf geven ze de dierenwereld mooi weer. Ook de contrasten worden in de illustraties duidelijk gemaakt: de bezorgde, haast perfectionistische Giraf versus de nonchalante smulpaap Krook geeft een grappige dimensie. Ook zitten er in de prenten kleine details, waar je als kind en als volwassene naar kan zoeken.
Het is niet meteen duidelijk welke meerwaarde een miniversie van dit boekje heeft, maar een klein boekje is natuurlijk altijd leuk om cadeau te doen.