Geheim agent oma

De grote goudroof

Oma’s zijn lief, kunnen heerlijk koken, spelen uren met jou je lievelingsspel en geven graag plakzoenen op je wang. Dat is toch het beeld dat heel wat mensen hebben van oma’s. Max weet uit ervaring dat er ook andere oma’s zijn die niet zo’n hoge aaibaarheidsfactor hebben. Een van zijn twee oma’s valt onder deze laatste categorie. Ze is sterk in messenwerpen, geheimtaal lezen, aan touwen hangen in de meest hachelijke posities, bommen onschadelijk maken … en in sterk zijn. Deze oma van Max is namelijk geheim agent. Lieve oma zijn was geen onderdeel van haar opleiding. Max stoort zich daar niet aan. Hij legt haar wel uit hoe je dat doet wanneer ze samen op geheime missie gaan. Deze keer moeten ze de grootste goudroof aller tijden zien te voorkomen.

Na het heerlijke eerste deel van deze reeks mag Max weer op avontuur met zijn ‘super-oma’. Ze heeft bovendien een supersonische wagen die kan praten. Manon Sikkel weet met haar vlotte schrijfstijl en humor de lezers mee te nemen op een spannend ontspannende missie. Met een even snelle vaart als de wagen van oma vlieg je door het boek. De tekst is best groot gedrukt en er blijft heel wat witruimte over op het blad. Wanneer de wagen van oma praat, worden de letters groot gedrukt met liggende streepjes ertussen. Hierdoor lees je als vanzelf met een stem van een boordcomputer.

Katrien Holland voorziet het boek opnieuw van illustraties. Die zijn wisselend van grootte en ondersteunen de inhoud van het verhaal. Alle tekeningen zijn in grijstinten afgebeeld en bevatten vaak een vette knipoog.

Al deze parameters zorgen ervoor dat het een toegankelijk boek is, zelfs voor de minder enthousiaste lezer. Bovendien is de lay-out zeer geschikt om uit het boek voor te kunnen lezen. Leuke extraatjes zijn het geheimschrift dat ontcijferd moet worden en een beetje duiding geeft bij het ontstaan van het verhaal.

Je moet nooit bang zijn en al zeker niet voor dit boek!