Geheim agent oma

Max heeft twee oma’s. De ene oma is meer een puzzel- en haak-oma, de andere oma is nog wat op zoek naar haar identiteit als oma. Deze oma is eigenlijk constant op zoek naar allerlei zaken zoals boeven, bommen, … want ze is een spion! Meestal gaat Max op vrijdag na school naar zijn puzzel-oma. Tot die op een dag ziek is en Max' ouders een beroep doen op de andere oma. Deze oma in tijgerpak en met een sportauto moet ondertussen ook nog even een geheime opdracht afwerken. Max en zijn geheim agent oma beleven samen een super spannend avontuur! Ondertussen leert Max hoe hij de nieuwe 007 kan worden en leert oma hoe oma’s zich eigenlijk horen te gedragen.

Dit is een vermakelijk boekje over de band van een kleinzoon met zijn grootmoeder. Omdat het lettertype vrij groot is, ben je snel door het boekje heen. Het tempo van het verhaal ligt best hoog wat de spanning opdrijft. Echt geloofwaardig is het verhaal niet, maar dat doet er niet toe. Dit boek mett het vooral hebben van zijn humor en spanning. Zonder al te veel dingen in vraag te stellen moet je je laten meeslepen in dit avontuur.

Regelmatig staan er in het boek kleine illustraties die even vluchtig overkomen als het verhaal zelf. In dat opzicht past deze tekenstijl goed bij het verhaal. De illustraties zijn in grijstinten, de kaft is overwegend blauw. Een leuk verhaaltje en een prima boek voor goede lezers vanaf het tweede leerjaar of voor moeilijkere lezers uit het derde en vierde leerjaar.