Ga mee naar buiten!

Dit mooie, maar soms wel wat drukke boek, werd onderverdeeld in zes grote delen. Er worden vijf gebieden besproken: strand-zee-duinen, bos en park, heide en zand, moeras en plas, tuin en berm. In het laatste hoofdstuk krijg je nog wat extra tips over fotograferen en het bewaren van foto’s.
De auteurs hechten veel belang aan het waarnemen van de natuur, omdat je pas dan goede foto’s kan maken. Het belang van details komt regelmatig terug. In het boek staan uiteraard prachtige foto’s, met veel nuttige en gemakkelijk toepasbare tips, die voor kinderen zeker haalbaar zijn. De focus ligt op de natuur. Bij elke foto staat een blokje tekst. Hier krijg je meer informatie over de planten, dieren en leefgebieden. De fotografietips staan er tussen verweven. De bladspiegel is eerder druk en qua inhoud vind je op één pagina bijzonder veel verscheidenheid, maar toch blijft het geheel aantrekkelijk en leesbaar.
Voor de jonge natuurliefhebber en –fotograaf is dit een erg leuk geschenk en een mooie aanvulling voor de boekenkast. Toch zijn er ook mogelijkheden in de klas, bij een projectje rond fotografie en/of de natuur.
Je krijgt nog een leuk idee mee: waarom geen natuurboek maken met je eigen foto’s? Erg uitnodigend allemaal, en vooral: zeker haalbaar voor elk kind dat een fototoestel ter beschikking heeft.
Mooi boek, met misschien toch een minpuntje: er is geen register aanwezig, waardoor je niet gericht op zoek kan gaan naar bepaalde tips.