Frutselprutselknutselen op reis

Het is bijna zover: nog even de toetsen afwerken, rapport ophalen en dan is het weer tijd voor vakantie! Dat is een mooi vooruitzicht. Maar we weten allemaal dat er zowel thuis als op reis af en toe toch verveling kan opduiken. En er gebeurt zo veel op korte tijd: je komt op nieuwe plaatsen, er zijn die boeiende ontmoetingen… Dat zijn dan weer leuke momenten die het waard zijn om nooit te vergeten. Met dit reisdagboek voor kinderen vanaf acht jaar is verveling uitgesloten en kunnen ze al die belevenissen op een creatieve manier vastleggen.
Er staan korte en lange doe-opdrachtjes in, veel (soms knotsgekke) cartoons, lijstjes,...  Als voorbereiding op de reis staat er bijvoorbeeld een overzichtslijstje van alles wat in de reiskoffer moet. Best handig! Ook voor onderweg zorgt dit boek voor uitdagingen, bijvoorbeeld: goed opletten naar de auto's die voorbijrijden en de kentekenplaten met andere landcode in het overeenstemmende vakje aanduiden (is veel plezanter dan altijd moeten vragen: 'zijn we er bijna?').  Er is ook plaats voor de ‘strikt persoonlijke’ vakantieherinneringen. Soms is er alleen maar een pen nodig, dan weer kleurpotloden, een schaar of lijm.
Dit boek werd gemaakt door Labor, een groep Duitse beeldende kunstenaars. Naast kinderboeken maken zij o.a. ook films. Dat is wel te merken aan de drukke, maar inspirerende lay-out van dit knutselboek. En het draagt ertoe bij dat het een uniek herinneringsboek wordt, een beetje met hetzelfde effect als een zelf gemaakt vakantiefilmpje.