Fluister

'Fluister' is het tweede boek van de weerwolf-trilogie geschreven door Maggie Stiefvater. In het eerste boek 'Huiver' maakten we kennis met Grace die gefascineerd is door de wolven in het bos achter haar tuin. Als ze in de zomer die ene speciale jongen ontmoet met dezelfde goudkleurige ogen als 'haar' wolf gaat er een hele nieuwe wereld voor haar open. In de winter is Sam een wolf, in de zomer een mens ...
In 'Fluister' gaat het liefdesverhaal tussen Grace en Sam verder. Sam heeft een manier gevonden om altijd mens te zijn. Hij kon het veranderen in een wolf en het missen van Grace niet meer aan. Daarvoor is hun liefde te sterk. Ze moeten echter heel wat tegenwind van de ouders van Grace incasseren. Het komt zo ver dat ze Grace verbieden nog met Sam om te gaan. Grace moet een manier vinden om dit te plaatsen in haar leven. Bovendien is er het feit dat ze zich met de dag zieker en slechter begint te voelen. Om onverklaarbare redenen voelt Grace zich steeds meer en meer aangetrokken tot het bos. Als ze op haar sterfbed ligt, gebeurt het onvermijdelijke.
Wie de kaft van 'Fluister' bekijkt, is onmiddellijk verkocht!  De hoge verwachtingen die de kaft oproept, worden zeker en vast waargemaakt in het verhaal. Het is een spannend, modern, reëel en meeslepend liefdesverhaal. Alles wordt afwisselend verteld in de ik-persoon vanuit verschillende personages. Dit vergt misschien iets meer concentratie tijdens het lezen maar geeft een speciale toets aan het boek.
Het laatste deel 'Forever' wordt verwacht in de zomer van 2011. Een Nederlandse titel is nog niet bekend. Het verhaal is dus nog niet helemaal verteld ...
Maggie Stiefvater woont in the middle of nowhere, ergens in het Amerikaanse Virginia. Er zijn, spijtig genoeg, nog niet zoveel van haar boeken vertaald naar het Nederlands. Inmiddels zijn de filmrechten van 'Huiver' verkocht.