Finn of hoe de zomer naar gras rook

Vorige zomer ontmoette Naomi, alias Nau, Finn. Finn is een kwajongen die alles durft. Wanneer Naomi bij Finn is, voelt ze zich bijzonder en durft ze, onder aanmoediging van Finn, alles aan. Wanneer Finn er niet is, voelt Nau zich eenzaam. Dan droomt ze weg en denkt ze aan de momenten die ze samen beleefden: een oude schuur openbreken, in de rivier gaan plonsen, samen naar de wolken staren. Aan het einde van de zomer moet Finn weer weg. Maar de leegte die Finn achter laat, zal gauw weer opgevuld worden. Door wie of wat? Om dit te weten te komen moet je het boek lezen.
Wanneer je dit boek leest, word je gewoon vrolijk! De belevenissen zijn zo gewoon en de vriendschap tussen de twee hoofdpersonages is zo mooi en eenvoudig verwoord dat elk kind die dit boek leest zichzelf zal herkennen en stilletjes hoopt om ook zo een vriend als Finn te hebben.
Het verhaal is in een heldere taal geschreven. Het lettertype is iets groter dan normaal, er is veel ruimte gelaten tussen de woorden en zinnen en het verhaal is opgebouwd in korte hoofdstukken, wat ervoor zorgt dat het nog vlotter leest.
Ook al zijn de prenten in grijstinten, toch geven ze de vrolijke en frisse sfeer van het verhaal duidelijk weer. Hopelijk kan het de doelgroep bekoren en hen aanzetten om het boek te lezen.
Ik vind het alvast een aanrader!