Finn

Ben je op zoek naar een jeugdboek vol spanning, emotie, herkenning en betovering? Een boek dat je in één ruk wil uitlezen, zo eentje waarbij je het heel spijtig vindt als je bij de laatste pagina bent beland? Koop of leen dan 'Finn'!
Finn vertelt het verhaal van een negenjarige jongen die zijn passie ontdekt: muziek. Zijn vader wil dat hij, net als alle andere jongens van zijn leeftijd, gaat voetballen, maar dat vindt Finn maar niets. Hij is anders. Bij een oude boerderij op weg naar school lijkt het alsof hij betoverd wordt door vioolmuziek. Hij maakt kennis met de oude vioolspeler die er woont en stiekem begint hij les te volgen in plaats van naar de voetbaltraining te gaan. De muziek wakkert iets in hem aan, brengt hem dichter bij zijn overleden mama. Maar als zijn vader ontdekt waar hij mee bezig is, barst de bom. Hij wil er niets mee te maken hebben. Maar waarom reageert zijn vader zo heftig? Het lijkt wel of hij de oude man kent, dat er geheimen meespelen die verband houden met zijn moeders dood. Maar hoe zit dat dan? En komt het ooit nog goed tussen Finn en zijn vader?
Het boek 'Finn' is er eigenlijk pas gekomen na de familiefilm van Janneke van de Pal. Al te vaak komt dit de kwaliteit van een boek niet ten goede, maar dat is bij dit exemplaar gelukkig niet zo. 'Finn' is een erg toegankelijk en gevoelig jeugdboek. Vanaf pagina 1 zit je al in het verhaal en wil je weten hoe het verder gaat. Je beleeft alles samen met het hoofdpersonage Finn en door de vele herkenbare thema’s kan je je echt gaan identificeren met het verhaal. Want behalve de ontdekking van muziek gaat dit boek net zozeer over vriendschap en vertrouwen, het verwerken van verlies, de vader-zoonrelatie, over geloven en je eigen identiteit vinden. Het suggestieve einde stemt ook tot napraten, tot interpreteren en verder filosoferen.
Getest en zeer goed bevonden door een stoere, maar gevoelige negenjarige jongen ...