Fin & Snip

Lekker in de sneeuw

‘Fin & Snip lekker in de sneeuw’ is een winters flapboekje voor baby’s en peuters. Fin gaat op avontuur in de sneeuw samen met zijn papegaai Snip. Samen verzamelen ze hout voor in de kachel, geven ze vogels te eten, glijden uit op het ijs en maken sneeuwpoppen. Achter de flapjes gaat het verhaal telkens verder en kom je meer te weten over de winterse belevenissen die de goede vrienden meemaken. Het boek is deel van een reeks ‘Fin & Snip’.

De flapjes zijn leuk om mee te spelen, maar bieden jammer genoeg geen meerwaarde aan het boek. Onder de flapjes bevindt zich geen verrassing, maar een loutere verderzetting van het verhaal. Dit zorgt ervoor dat de nieuwsgierigheid bij het lezen van het boek wegvalt. De tekst wordt in verschillende lettertypes en kleuren weergegeven, maar bevat inhoudelijk weinig creativiteit. De illustraties zijn kleurrijk opgebouwd, maar kunnen het boek niet naar een hoger niveau tillen.

Het boek is speels, maar mist zijn doel. Van een flapjesboek verwacht je onverwachte wendingen en hoop je van de een in de andere verbazing te vallen. Dat gebeurt in dit boekje niet. De avonturen zullen misschien wel herkenbaar zijn, spannend zijn ze allerminst.