Europa

Alles wat je altijd al wilde weten

Dit boek van Lonely Planet start met de zin “Dit is geen reisgids ... dit is een insideverhaal." Dat dit boek geen reisgids is, merken we inderdaad al snel. In tegenstelling tot de boeken over steden in deze reeks, is het immers niet mogelijk om alles waar dit boek over gaat in het echt te zien. Het boek blijkt dan ook eerder te kunnen worden gezien als een kleine encyclopedie over Europa.
De weetjes in het boek zijn goed gekozen en kunnen jongeren boeien. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend: culturele tradities, geschiedenis, wetenschappers ... Een onderwerp neemt steeds een dubbele bladzijde in beslag. Telkens wordt dit ingeleid door een stukje algemene informatie die heel goed kadert waarover het onderwerp op die pagina’s gaat. Op de pagina’s zelf vind je in collagevorm heel wat weetjes rond dit onderwerp terug. Het zijn geen weetjes die we op school leren, maar leuke details die het boek wel boeiend maken. Voor wie nog meer wil weten, zijn er ook voldoende internetlinks in dit boek opgenomen om zelf nog wat opzoekingswerk te kunnen doen.
Hier en daar is echter nog een drukfout te vinden. Vaticaanstad is weliswaar klein, maar waarschijnlijk is 0.4m² toch een foutje.