Escape game

Trigo en Brahim zijn altijd op zoek naar een nieuwe manier om mekaar uit te dagen. De nieuwe escape room, waarvoor een vervallen huis helemaal tot spookhuis werd omgebouwd, is de perfecte uitdaging! De grote hekken rondom maken het alleen maar spannender. Eigenlijk gaat de escape room pas na de vakantie open. Maar zo lang gaan ze niet wachten. Brahim gaat de uitdaging aan. Samen met Eva en Coco sluipen ze 's avonds laat naar binnen. Eenmaal binnen gaat de deur echter niet meer open. Wat als ze niet kunnen ontsnappen? Niemand weet waar ze zijn en de opening is pas voor na de vakantie. Ze kunnen er maar op één manier uitkomen: alle puzzels oplossen en hopen dat ze zo de uitgang vinden. Maar werkt alles wel zoals het hoort? 

Maren Stoffels schreef binnen het genre 'thriller' al een aantal andere boeken (Room service, Fright Night). Met 'Escape game' brengt ze een light versie van haar boek 'Escape room' dat voor een ouder publiek bestemd is. Maren Stoffels kiest ervoor het verhaal vanuit verschillende standpunten te vertellen. Brahim, Trigo, Coco en Eva komen zo om de beurt aan het woord. De wissels tussen de personages worden, buiten een vermelding van de naam, ook duidelijk aangegeven door een verandering in lettertype en achtergrond (wit/grijs). Qua spanningsopbouw zit het wel goed. Een escape room is sowieso spannend. De onzekerheid over het slagen van hun ontsnapping maakt het nog wat spannender. De dreigende hyperventilatie-aanvallen van Eva en andere spannende wendingen brengen je helemaal in de stemming. Als lezer krijg je ook alle aanwijzingen van de puzzels. Dat verhoogt de betrokkenheid. Je gaat als vanzelf mee op zoek naar de oplossing. Het geheel is een onderhoudend spannend boek, misschien een tikkeltje te voorspelbaar. Niet alle geheimzinnige gebeurtenissen worden helemaal uit de doeken gedaan. Maren laat je met een aantal vragen achter. 

Het ontwerp van de kaft ziet er lekker spannend uit! Er klopt wel iets niet aan de afbeelding: de schoenen staan aan de voorzijde van de deur, met de voorkant naar de deur toe. Het jongetje staat achter de deur met zijn gezicht naar de deur toe. Maar daar moet je al heel aandachtig voor kijken ;-). 

Een spannende (maar niet té) kennismaking met het genre voor lezers vanaf 10 jaar.