Erwtjes in de ruimte

Pipa is absoluut geen fan van slapen. Ze vindt slapen gewoonweg saai. Liever stort ze zich in avonturen en daarom wekt ze haar vriendjes zodat ze samen op ruimtereis kunnen gaan. Met veel enthousiasme bouwen ze een raket en ontdekken ze nieuwe planeten. Dit boek staat helemaal in het teken van groenten en fruit. Pipa zelf is een erwtje. In haar zelfgemaakte "peulvruchtraket" verkent ze de kosmos. Als ze een vuurrode bol nadert, lijkt het verdacht veel op de planeet Mars. Uit de grond borrelt een kokende vloeistof die verdacht veel weg heeft van tomatensoep. En wanneer een maïskolf in paniek raakt door de verstikkende warmte, schieten Pipa en haar vriendjes te hulp. Samen gaan ze op bezoek bij de planeet Chachacha, waar een vrolijk feest aan de gang is. Maar wanneer ze een oorverdovende knal horen, is het tijd om snel weg te wezen ...

Het verhaal wordt afgewisseld met illustraties in felle kleuren. De achtergrond oogt misschien wat donker, maar dat benadrukt juist het avontuur dat zich 's nachts afspeelt. De tekst is kort met veel woordspelingen en humor. De humor is niet altijd even makkelijk te vatten voor kleuters, maar voegt zeker een leuke twist toe. Zowel de tekst als de illustraties zitten vol verwijzingen naar groenten en fruit. Zo deelt Pipa haar bed met andere erwtjes in dezelfde peulvrucht. Boven hen liggen wortel en selder, en naast hen liggen banaan, tomaat, maïskolf en een framboos. De erwtjes worden voorgesteld als kleine mensjes met handen, voeten en een gezichtje, wat zeker grappig is voor kleintjes.

Kortom, Erwtjes in de Ruimte is een boek vol fantasie en avontuur, dat zeker de verbeelding prikkelt. Een leuk en levendig verhaal, maar niet heel bijzonder in vergelijking met andere boeken in het genre.