Erebos ontwaakt

Dit vervolg op Erebos uit 2013 gaat verder met een deel van de hoofdpersonages uit deel één. Wanneer de game Erebos terug opduikt op Nick’s gsm en computer, komen ook zijn herinneringen terug. Hij is geen 16 meer, maar studeert aan de universiteit, en hij denkt dat hij beter gewapend is tegen de dreigementen van het spel. Maar wanneer hij weigert om te spelen, wordt zijn leven stevig in de war gestuurd. Nick geeft toe, en de grens tussen game en realiteit vervaagt snel. Hij probeert zich te beschermen en te ontsnappen, maar de game heeft telkens een dreigende manier om hem dit betaald te zetten.

Ook nieuwe spelers maken hun opwachting in Erebos. Wie zijn ze en waarom worden ze ingeschakeld? Spelen ze uit vrije wil, of worden zij ook gedwongen om deel uit te maken van het spel? Slaagt Nick er in om zijn oude vrienden te beschermen en uit te zoeken wie er achter alle dreigementen zit? En met welk doel is Erebos nieuw leven ingeblazen?

Het eerste deel was de Winnaar in de Kinder en Jeugdjury voor 12 tot 14 jarigen. Er wordt in dit verhaal wel verwezen naar het eerste boek, maar je kan het volledig losstaand lezen, wat fijn is. De spanning zit er van in het begin goed in. Het onderliggende verhaal, de vele verhaallijnen die door elkaar lopen en elkaar beïnvloeden, de plottwisten en de ontknoping zijn spannend, goed opgebouwd en blijven je verrassen. Door al deze elementen wordt je nieuwsgierig naar het vervolg, en blijf je lezen. Het verhaal is erg vlot geschreven. Het is wel een lijvig boek. Misschien is de grootste vraag nog of gamers wel zolang los te weken zijn van hun computerspel, om het volledige verhaal te lezen. Het is in elk geval een aanrader.