Er zit een gat in mijn boek

Dat dit een speciaal boek is, daar gaan we niet over discussiëren. Er zit om te beginnen letterlijk een gat in het boek. Dat zal vele kinderen hun hand laten uitsteken. Het gat betekent op elke pagina iets anders. Je krijgt elke keer weer een verrassend iets dat je wil aanzetten tot actie. Een keer is het gat in het boek bijvoorbeeld de lens van een vergrootglas. Dan ga je dus met het boek in je handen op zoek naar iets dat je wil uitpluizen. Of het gat stelt het net van een basketbalring voor. Gebruik een prop of een balletje: wie kan dat het meest in het gat gooien?

Soms is het echter niet heel duidelijk wat er bedoeld wordt en zal je je eigen verbeelding moeten gaan gebruiken. Bijvoorbeeld bij een prent met allemaal zwarte lijnen op een witte achtergrond (het hele boek is trouwens helemaal in zwart-wit). Mij zet het aan tot tekenen, inkleuren of kijken welke figuren je kan ontdekken, maar of dat zo voor iedereen is? Dat maakt het boek meteen ook niet geschikt voor iedereen. Het had ook best wat minder pagina’s mogen bevatten, zodat het gewicht wat minder was en de gebruiksvriendelijkheid wat verbetert.

Laat je alvast niet beperken in je fantasie en maak van dit boek je eigen creatie. Je doet er uiteindelijk mee wat je wil, het is toch jouw boek?