Een vloek zo eenzaam

Rhen is de troonopvolger van Sinteldaal. Zijn vader, de voormalige koning, werd bloeddorstig vermoord door een monster – evenals de rest van de familie, de mensen aan het hof en heel wat inwoners van het land. Het is Rhens taak om de mensen die nog leven te beschermen tegen dat monster. Samen met zijn rechterhand Grey belooft hij de mensen dat te zullen doen. Grey doet alles wat zijn meester hem opdraagt, zelfs al betekent dat zijn eigen dood. Voor figuren zoals hij bestaan en medailles voor moed en zelfopoffering.

Harper, een meisje uit Washinton D.C., leeft in de marge van de maatschappij. Haar moeder is ernstig ziek en haar vader is er vandoor, maar laat wel een financiële krater achter bij ongure types. Ze probeert samen met haar broer die put beetje bij beetje terug op te vullen. Haar broer probeert haar zo veel als mogelijk te beschermen omdat Harper cerebrale parese (hersenverlamming) heeft.

Plots verdwijnt Harper uit het nu en komt ze terecht in een sprookjesachtige wereld: Sinteldaal. Met veel weerstand ondergaat ze haar lot terwijl Rhen en Grey proberen om het haar zo aangenaam mogelijk te maken. Rhen heeft namelijk een verborgen agenda: hij is vervloekt en om die vloek te breken moet er iemand verliefd worden op hem. Is Harper het meisje dat deze vloek zal breken?

Iedereen kent ongetwijfeld het sprookje van ‘Belle en het Beest’. Dit boek is een originele interpretatie van dat verhaal. Met een ongelooflijk vlotte pen (en uitstekende vertaling ervan) weet de Brigid Kemmerer er een modern en ingenieus verhaal van te maken. Korte hoofdstukken die telkens een ander personage aan het woord laten (voornamelijk Rhen en Harper) verweven zich steeds meer. Het lijken losse eindjes die naarmate het verhaal vordert steeds meer in elkaar vervlochten geraken. De beeldende taal zorgt ervoor dat je helemaal in het verhaal gezogen wordt. Eens je mentaal tot in Sinteldaal ben afgezakt, wil je pas terugkeren als je antwoorden hebt gekregen op de raadselachtige daden die gesteld worden. Echter, niet alle vragen zullen worden beantwoord. Het boek eindigt immers met een cliffhanger van jewelste.

De karakters van de personages worden op een realistische manier uitgediept ook al gaat het hier om een magische wereld. De combinatie van realiteit en fantasie wekt extra interesse op. Om hun voetsporen goed te kunnen volgen, is er vooraan in het boek een plattegrond voorzien van het rijk.

Een zinnenprikkelend sprookje waarin alles perfect afgemeten is: magie, wraak, heldenmoed, onvoorwaardelijke vriendschap en liefde. Heerlijk om je hierin mee te laten slepen. Op naar het volgende deel!