Een trui om in te wonen

Walcha is een Poolse jongen en houdt van breien. Niks mis mee, toch? Wat voor hem de normaalste zaak van de wereld is, blijkt voor zijn klasgenootjes de aanleiding om hem uit te lachen en zelfs te pesten. Walcha breit het verdriet van zich af door een huis te breien waarin hij zich terugtrekt. Toch moet hij op een dag gaan winkelen. Bij thuiskomst is zijn “woontrui” er niet meer. Een zoektocht levert algauw resultaat op: een dino heeft hem zich toegeëigend. Want … toeval of niet, hij was al zo lang op zoek naar een trui. Daar kan Walcha wel voor zorgen, als hij zijn huis (en een grote voorraad wol) terugkrijgt. Een mooie vriendschap tussen de twee is geboren.

Hoe absurd kan een boek voor beginnende lezers zijn? Maar zo leuk! Eenvoudige zinnen, leuke humor, onderliggende grapjes, toffe illustraties, wisselende lettertypes, een mooie vriendschap, verrassende wendingen, een boodschap die er niet te dik op ligt, een happy-end … allemaal ingrediënten om er een fijn boekje van te maken dat bij elke lezer een glimlach op het gezicht zal toveren.

Omdat het een luchtig boekje is, is het zeker niet noodzakelijk, maar het kan ook gebruikt worden om nadien te praten over jezelf zijn, pesten, volhouden, vriendschap …