Een taart voor Konijn

De verhalen van het Dierenplein hebben een duidelijk educatief doel: de sociale vaardigheden vormen het centrale thema in deze reeks. Elk dier op het plein heeft een welbepaald karakter waarrond de verhalen gevormd zijn.
In dit vierde deel over de dieren van het Dierenplein, staat Konijn centraal. Konijn heeft honger en loopt langs bij haar vriendjes Hond, Muis en Aap, die telkens niet willen delen. Als Konijn weg is, beseffen ze dat dat eigenlijk niet mooi is van hen en hebben ze spijt. Omdat Konijn hun vriendje is, besluiten ze het goed te maken met een grote taart. En welke taart maak je voor een konijn? Juist ja, worteltjestaart! En gelukkig wil Konijn wél delen.
Dit voorleesboekje dient net zoals de vele peuterboeken in het fonds van Clavis een educatief doel en bevat dus weinig originele kwinkslagen. Ook de illustraties zijn eerder klassiek, ze doen denken aan de prenten uit Zonnekind. Ze zijn opgebouwd uit zachtere kleuren en dunne lijnen, in tegenstelling tot heel wat van de andere educatieve kinderboeken.