Een olifant op de stoep

“De olifant stond op de ochtend van Jets tiende verjaardag bij haar op de stoep”. Hiermee begint dit verhaal en je voelt je er direct in opgenomen. Jet is eerst helemaal overdonderd, maar dan is ze erg blij met haar nieuwe vriend. Ze begrijpt de signalen die hij uitzendt en er ontstaat een intense band.

Subtiel wordt aangebracht hoe je zonder woorden toch elkaar heel goed kunt aanvoelen. Om de olifant te voorzien van zijn dagelijkse portie groenten (150 kg!) organiseert ze tegen betaling ritjes op de olifant zodat ze met dat geld heel veel kolen kan aankopen. Ze hebben zoveel succes dat een directeur van een dierentuin alles in het werk stelt om de olifant te bemachtigen. Gelukkig zijn ze hem te slim af en kan de olifant bij Jet blijven. Maar dan krijgt hij heimwee en zorgt Jet ervoor dat hij kan terugkeren naar India.

Op een humoristische en fijngevoelige wijze worden tips gegeven wanneer Jet geconfronteerd wordt met moeilijke situaties: bijvoorbeeld “Als je in een Lastige Situatie zit, is het een goede keuze om vooral door te zetten”. Dit boek heeft alles: avontuur, een mooie schrijfstijl en humor met op het einde zelfs interessante weetjes over olifanten. Een aanrader voor jonge lezers.