Een mop met een bij bij

Een mop voor wie net leest

Een gevarieerd boekje met een bonte verzameling van mopjes, grapjes, raadseltjes en strips. Het boekje is bedoeld voor beginnende lezertjes. Riet Wille heeft al een hele verzameling eerste leesboekjes bij elkaar geschreven. Dit is er eentje met veel woordspelletjes en raadseltjes, het ene al leuker dan het andere, maar de doordenkertjes zijn goed: "Wat zegt een koe die geen zin meer heeft? Ik ben het beu." of "Wat heeft een oog maar geen kop? Een naald." enz. Soms zijn er ook echt grappige bij, bijvoorbeeld over ijsberen: "Gaat het wel goed met jou, je ziet zo wit."
Er staan ook verhaaltjes in dit boek, soms origineel en soms een beetje achterhaald bijvoorbeeld: "Wie is stout en dom, over straf schrijven". Er staan ook zoekertjes in, zo zit er dertig keer een bij verstopt in dit boek.

Een frisse lay-out en illustraties in heldere kleuren met veel animo gebracht. In elk geval zullen jonge kinderen, en ook volwassenen, hun gading vinden tijdens het grasduinen in dit bonte boekje waar voor elk wat wils in zit. En het zal soms vrolijke momenten opleveren.