Een mama is als een huis

Aurore Petit trekt je met felle kleuren als het ware in het boek. Je volgt het eerste levensjaar van een kind van baby in de buik tot rondwaggelende peuter. En ook de reis die mama – en in een bijrol papa – ondernemen dit jaar.

Op elke bladzijde staat een grote illustratie, vergezeld van één zin tekst in fluo. Deze tekst zegt elke keer welke rol mama in deze illustratie opneemt. Het start allemaal met de titel van het boek, waar je mama met een bolle buik ziet liggen in de zetel. Papa voelt aan de buik van mama. Misschien worden er wel eerste schopjes gevoeld. En het boek eindigt ook met dezelfde zin. Maar dan als een huis waar je na een avontuur weer veilig naar kan terugkomen.

Een hartverwarmend mama boek dat heel herkenbaar is voor iedereen die een kind grootbrengt. Papa krijgt ook een mooie rol als altijd aanwezig en helpend, maar de hoofdrol is toch duidelijk voor mama en kind. Wat fijn is, is dat papa en mama niet in stereotiepe situaties worden gezet. Dat maakt het een retroboek met een hedendaagse feel.

Aurore Petit is een illustrator en publiceerde in 2008 haar eerste boek. Dit lijkt het eerste dat vertaald werd naar het Nederlands.