Een jurk met zakken

Het is de verjaardag van Lucy en daarom mag ze samen met tante Augusta, een heel coquette dame, naar dé wereldberoemde boetiek. Ze hebben honderden jurken: charmante jurken, wikkeljurken, streepjesjurken, hoepeljurken, dwaze jurken ... Je kan het zo gek niet bedenken! Maar Lucy vindt geen enkele van die jurken leuk. Een jurk met zakken; dat is wat ze wil. Waarom wil ze nu een jurk met zakken? In al die jaren heeft de verkoper zoiets nog nooit meegemaakt. Kan de verkoper alsnog de jurk van haar dromen vinden of zal tante Augusta een ander verjaardagscadeau moeten zoeken?

Het boek sprak me door de cover al aan. Sommige figuren staan er blinkend op waardoor ze de aandacht trekken. De focus wordt nochtans gelegd op de spullen die Lucy met zich meedraagt. De prachtige jurken aan de zijkant van het boek vervagen. De prenten zijn mooi getekend met leuke, zachte kleuren en veel details. Ook de culturele diversiteit geeft een meerwaarde aan het boek.

Het opsommende arsenaal aan jurken maakt het grappig, zeker door de ondersteuning van de prenten. En na het passen van de honderden jurken geen enkele goed vinden?
Het meisje weet wat ze wil: een jurk met zakken om onderweg alle bijzonderheden op te kunnen rapen en weg te steken. Dat is herkenbaar bij kinderen. Kinderen houden niet allemaal van afgeborstelde jurken maar houden meer van avontuur! Zelfs tante Augusta bezwijkt ervoor. Ook de opsomming herhaalt zich in de dingen die Lucy wil verzamelen in haar zakken. 

Er komen ook weer veel kriebeldiertjes aan bod, alsook kleine hebbedingetjes. Tof dat we een mooi zicht krijgen van wat er allemaal te vinden is onder de grond. Ik krijg al zin om ook op avonturentocht te gaan!