Een jaar met de zwaluw

In dit prentenboek volgen we de zwaluw een jaar lang. We ontmoeten de zwaluwen eerst in april, als ze terugkeren van hun winterverblijf. Ze inspecteren hun oude woonplaats en bouwen of repareren hun vorig nest. We volgen de opbouw van het nest, het leggen en uitkomen van de eieren, het voederen en uitvliegen van de jongen. In september zijn de jonge zwaluwen groot genoeg om aan de grote trek naar het zuiden te beginnen.
Een grote troep zwaluwen begint aan hun trektocht naar Afrika. Af en toe stoppen ze onderweg om wat te rusten. We leren ook aan welke gevaren deze mooie vogels tijdens hun reis worden blootgesteld. Dat gaat van de mens, tot ondervoeding en roofvogels. Je krijgt ook uitleg over hoe ze hun weg vinden en feilloos tot in Zuid-Afrika vliegen. Al gauw wordt het weer maart en voelen de zwaluwen een onrust die hen aanzet om opnieuw naar het noorden te vliegen.
Mooi, sfeervol en informatief prentenboek over een prachtige vogel, die zeker en vast eens in de kijker mag gezet worden. De tekeningen zijn realistisch en in zachte kleuren. Over het algemeen komen ze wat saai en klassiek over, maar echt storen doet het niet.