Een ijsbeer in de sneeuw

Een ijsbeer in de sneeuw zoekt zijn weg naar zee om te gaan spelen met de dolfijnen. Hij loopt door sneeuw en ijs tot hij zijn doel bereikt.

Een ode aan de ijsbeer in al zijn facetten. Dit is een prachtige prentenboek met nauwelijks één zinnetje per pagina. In alle tinten wit en grijs maak je kennis met een reuzenijsbeer. De illustraties zijn een collage van strakke uitgeknipte tafereeltjes in dit boek vol tinten wit, die een vlakte vol sneeuw en ijs laten spreken. Het geeft rustige en warme beelden. Zijn koolzwarte oogjes en zijn blinkend snuitje lachen je toe. Omdat de illustraties knip- en plakwerk zijn, krijg je een heel mooi reliëf op sommige pagina's. Zo zijn de  prenten van de ijsschotsen heel strak geknipt; dat geeft extra kracht aan sommige uitgebeelde tafereeltjes, zoals de ijsbeer zijn tanden. Ze zien er messcherp uit.

In dit geval geeft de collage een meerwaarde aan het mooie kijk- en sfeerboek. Als de ijsbeer eindigt in het hemelsblauwe ijswater tussen de dolfijnen, zijn de capriolen mooi om zien. Dit duo heeft een prachtig prentenboek gemaakt.