Een huis vol geluiden

De opa van Casper verhuist naar de stad. Als er iets is wat Oscar zal missen is het het grote huis waar hij samen met opa de gekste avonturen beleefde. Maar opa beloofde samen met hem het grote concertgebouw in zijn nieuwe stad te gaan bezoeken en het wordt een gigantisch avontuur. 

Het boekje begint met een sfeerbeeld van opa en Oscar aan zee in diffuse pastelkleuren. Door hun manier van omgaan met elkaar vermoed je dat ze een hechte band hebben. Opa komt zijn belofte na en ze bezoeken samen het concertgebouw van Brugge. De omgeving en de gebouwen zijn in dezelfde zachte pastels getekend en toch ontdek je meteen de contouren van het Brugse concertgebouw. Wanneer ze in het majestueuze gebouw binnenkomen zijn ze erg onder de indruk. Ze beleven er een gigantisch avontuur want het is een andere wereld waarin ze terechtkomen. Er heerst een magische sfeer die laat dromen van kleurrijke sprookjes, die je meevoeren naar mooie plekjes waar het zalig vertoeven is. Wanneer Oscar zijn opa uit het oog verliest maakt hij kennis met veel mensen: zangers, decorbouwers, dansers ... Zijn mond valt open van verbazing als hij in een immens decor terechtkomt waar iedereen aan het repeteren is voor het avondconcert. En toch baadt alles in een sfeer van samenhorigheid. Hij wordt meegezogen in het spel van licht en donker en de magie van het geheel.  

Vooral de aparte belevingswereld in een gebouw als het concertgebouw wordt eenvoudig en avontuurlijk voorgesteld. Zowel de prozaïsche taal en de mooie pastels geven aan dit verhaal een eigen, unieke sfeer  die vertederend werkt. Het is ook gedurfd om voor jonge kinderen dergelijk boekje te maken omdat het voor hen een nog ongekende wereld is. Een aanrader voor gevoelige en geïnteresseerde oortjes.