Een heel bijzondere jongen

Willem is geen gewone jongen, zo zegt hij zelf. In zijn buik vliegen vlinders, zijn vingers tintelen en zijn hoofd gonst. Altijd denkt hij aan iets anders en hij kan niet lang stil zitten. Wanneer hij met zijn ouders naar het theater gaat, gaat een nieuwe wereld voor Willem open. Hij komt terecht in een balletles. Willem voelt dat je in de balletles en op het podium helemaal jezelf mag zijn. Wanneer hij aan het einde zelf op het podium terechtkomt is hij het zeker: hij is een geboren podiumbeest!

Het thema van het boekje past in de huidige tijdsgeest waarin iedereen op zoek is naar identiteit en zoveel mogelijk zichzelf wil zijn. De balletles is daar een mooi voorbeeld van. Het verhaal van Willem is eenvoudig, maar bevat een krachtige boodschap. Daardoor is het fijn om dit boekje voor te lezen.

Hoewel de illustraties niet bekoren, is er een duidelijke en consistente tekenstijl. De felle kleuren passen bij het imago van Willem: spontaan, vol passie en energierijk. In combinatie met de portie humor dat dit boekje bevat, is dit een leuk en laagdrempelig verhaaltje voor kinderen.