Een drukke dag voor de warenhuismuisjes

'Een drukke dag voor de warenhuismuisjes' is een bijzonder geslaagde combinatie van een prentenboekverhaal en een leerrijk zoekboek.
De leuke tekeningen beslaan steeds twee pagina's en zitten boordevol grappige details. De figuren zijn niet met een zwarte lijn omrand. Deze techniek en het gebruik van zachte en heldere kleuren geven de tekeningen een warm en vrolijk karakter.
'Een drukke dag voor de warenhuismuisjes' vertelt het verhaal van muis Bob en muis Nina die gaan trouwen en van muis Lucy die samen met de andere muisjes het feest voorbereidt. De muisjes wonen in het warenhuis en spelenderwijs komen alle afdelingen van een warenhuis aan bod: de afdeling fruit en groeten, de afdeling brood en banket, de speelgoedafdeling, ...
De tekst is als het ware neergeschreven op een boodschappenlijstje. De cursief gedrukte tekst duidt op interactie. Dit maakt het voor de voorlezer visueel duidelijk dat de kinderen bepaalde voorwerpen moeten zoeken. De kinderen moeten bijvoorbeeld op zoek gaan naar een appel met een klein, rot vlekje of naar de mosseltjes, de salami, de pepermolen, enz. Muisje Fillemon is de rode draad door het verhaal. Want Fillemon valt overal in slaap en dus moeten de kinderen op zoek gaan naar die slapende muis. Naast de opgegeven zoekopdrachten bevat dit prentenboek voor een vierjarige een schat aan informatie. Op een speelse manier kan je het kind verschillende soorten fruit of verschillende instrumenten aanleren.
Gezien vanuit het standpunt van het kind een fantastisch boek om het slapen gaan uit te stellen want iets zoeken kan toch zo zalig lang duren...