Een dag achterstevoren

Wanneer Timmie gaat slapen wil hij nog één spelletje spelen met mama beer. Het spelletje heet: “vertel me de dag achterstevoren”. En met behulp van mama beer vertelt Timmie zijn dag van de avond naar de ochtend. Een leuk concept, dat ouders aanzet om met hun kinderen hetzelfde te doen.
De tekeningen zijn schattig en duidelijk tegelijk. De warme, bruine tinten die passen bij de lieve berenfamilie komen in heel het boek terug. Zowel in het lettertype, de kader rond de tekst en de tekening op de schutbladen zie je deze bruine kleur weer.
Toch is het niet voor ieder kind even evident om het dagverloop te kunnen volgen wanneer dit in omgekeerde volgorde wordt verteld. Van de ouder wordt wat hulp verwacht, maar ook de lay-out van het boek maakt het gemakkelijker. Op de achterflap staan immers enkele belangrijke tekeningen nog een keer in het klein afgebeeld. Weliswaar achterstevoren maar doordat de prenten op één blad verzameld zijn, is het mogelijk om deze in de juiste volgorde aan te wijzen. Daarnaast werd op de schutbladen ook het decor waarin de dag zich heeft afgespeeld, getekend. Dit kan je helpen om het verhaal samen na te vertellen. Het blijft echter wel aan elke ouder afzonderlijk om te beslissen of zijn/haar kind klaar is voor een boek als dit.