Een boek vol insecten

Kleine beestjes in het groot

Het concept van dit boek is in één oogopslag duidelijk: foto's van kleine kriebelbeestjes heel fel uitvergroten. Daarbij neemt Rik Delhem, zelf macrofotograaf en entomoloog, ons mee op pad met allerlei interessante wetenswaardigheden over die kleine wezentjes. De reusachtige kleine beestjes op de zwarte achtergrond zijn impressionant: de kleuren komen nog spectaculairder over dan met het blote oog. De tekstjes zijn vlot geschreven, met weinig poeha. Duidelijkheid primeert.

Hoewel de kost misschien nogal droog lijkt, weet het boek net daarom te overtuigen. De beelden spreken voor zich, en de beknopte, wetenschappelijke omschrijvingen doen je nog beter kijken naar de foto's. Dat de tekst een tikje te klein is om bij een slechte leeslamp te lezen, kijk ik het graag door de vingers: het maakt de tekst visueel behapbaarder voor jonge lezers. Het zetwerk is verzorgd en hip. 

Dit is zo'n boek dat je interesse wekt, weet vast te houden en je zelfs doet dromen om zelf de natuur in te trekken met je loep. Knap!