Ebbie

in de wasbak

Aapje Ebbie is vies. Hij wil niet in bad en ook niet onder de douche. Hoe moet hij dan proper worden?

Het guitige aapje Ebbie werd getekend door Milja Praagman ('Nog 100 nachtjes slapen', 'Meneer Po'). De illustraties bestaan uit eenvoudige tekeningen met overwegend blauwtinten en hier en daar een accentkleur in de primaire kleuren (rood voor Ebbie's neus en broekje, geel voor het badeendje). De tekeningen bevinden zich overwegend aan de rechterzijde. Er werd veel witruimte voorzien. Samen met de eenvoudige tekeningen en blauwe tinten zorgt dit voor een helder geheel. Geen al te drukke plaatjes dus. De focus ligt op de kern van het verhaal: Ebbie die weer proper moet worden. 

Ook de voorleestekst werd beperkt tot het hoogstnodige en bestaat uit korte, heldere zinnen. Deze zinnen in grijs- en zwarttinten geven een conversatie weer tussen Ebbie en de persoon die hem weer proper wil krijgen. Ze zullen zeker herkenbaar zijn voor de kleine luisteraar. 

Wil je onder de douche, Ebbie?
Nee, Ebbie wil niet onder de douche.
Hij wil zitten, in het water.

Het boekje werd gedrukt op stevig gekartonneerd papier met afgeronde hoeken. Veilig voor peuterhandjes dus.

Een rustig, voorspelbaar voorleesverhaaltje voor een vieze peuter. Geen grote verrassingen hier. De kans bestaat natuurlijk wel dat jouw kleine luisteraar daarna ook niet meer in bad of onder de douche wil ... Hopelijk is jullie wasbak groot genoeg!