Duurt het nog lang?

negen maanden wachten op de baby

Is er bij jouw thuis een baby op komst en loopt er al een kleuter rond? Dan is dit het geknipte boek voor jou! Week per week wordt er in voor kinderen verstaanbare taal uitgelegd wat er met de baby in de buik gebeurt.

Het is niet zo dat het boek voor elke week een illustratie bevat, maar ongeveer per drie weken. Op elke illustratie vind je een afbeelding van de baby terug in de buik van de moeder. Iris Deppe heeft bij het maken van haar illustraties rekening gehouden met veel verschillende gezinsvormen en huidtinten. Dat maakt het boek toegankelijk voor iedereen en kunnen de meeste kinderen zich erin herkennen. Wat ik mis bij deze diversiteit, is personen met Aziatische kenmerken.

De taal die Floor Bal gebruikt bij het verklaren van wat er in de buik allemaal gebeurt, is duidelijk voor jonge kinderen. Het roept beelden op die kinderen kunnen vatten en de illustraties in het boek helpen natuurlijk mee. De wereld begrijpelijk maken voor kleine kinderen is haar doel.

Iris Deppe groeide op het eiland Sint Maarten op, en dat sijpelt door in haar illustraties. Ze heeft sterk rekening gehouden met alle Nederlanders die verspreid over de wereld wonen bij het kiezen van de personages. De kleuren die ze gebruikt zijn levendig en tegelijk ook zacht.

Tekst en tekeningen tillen mekaar op tot een groter geheel. Knap boek om kleuters iets wijzer te maken over baby’tjes in mama’s buik.