Dup in de Bramenstraat

Dup en Robbert zitten in groep zes bij meester Bronkhorst. De meest HATELIJKE meester die je je kan voorstellen. Het valt niet mee om bij hem in de klas te zitten en al zeker niet als de meester een hekel aan jou heeft. Robbert, die zijn jaar overdoet, is dit jaar de pineut.
Op een dag laat Robbert zijn geheime plek, een leeg staand huis in de Bramenstraat, aan Dup zien. Op de zolder vinden de jongens een bouwplan met een X op. Dit prikkelt hun nieuwsgierigheid en ze nemen het plan mee. Op de een of andere manier weet Bronkhorst dat de jongens in het huis geweest zijn. Dup ontdekt dat er op de achterzijde van het plan een code staat. Slim als hij is, kraakt hij de code en komt zo te weten in welk huis er een volgende inbraak gaat plaatsvinden ...
Een spannend detectiveverhaal dat zeker in de smaak valt bij negenjarigen. Korte hoofdstukjes, een groot lettertype en veel dialogen: ook als een kind niet zo graag of goed leest, zal het dit boek zonder problemen tot het einde lezen. Maar de illustraties zijn ondermaats.