Druk uit + kleur in: Kerstversieringen

Zowel jonge als oudere creatievelingen die van kerst én van blingbling houden zitten met dit boekje helemaal goed. De twintig tekeningen die je erin vindt zijn immers ronduit schitterend. Dat komt niet alleen omdat ze op goudfolie werden afgedrukt, het zijn ook prachtige creaties van illustrator Kate McLelland. Zij is niet aan haar proefstuk toe als we het over doeboeken hebben. Eerder verscheen onder andere al ‘Druk uit + kleur in: Vogels’.

Een ander onderwerp nu dus, maar wel volgens hetzelfde concept: hangers die je eerst uit de pagina moet drukken, inkleuren en dan in elkaar schuiven. Voor dit kerstthema tekende McLelland prachtige sneeuwvlokken, een vredesduif, hartjes, bloempjes, een hobbelpaardje, een sneeuwman, een kerstboom, een cadeautje, een kerstklok, een sneeuwpop, een kerstster … Sommige tekeningen bestaan uit twee onderdelen die je nadien in elkaar moet schuiven. Leuk is de pagina met baboesjka’s, de bekende Russische poppetjes. Ook goed gekozen voor dit boek is de afbeelding van het Dalarna Paard als wereldberoemd symbool uit Zweden. Het originele paardje is rood, een kleur die perfect in het kerstdecor past. Maar dat wil niet zeggen dat jij het die tint moet geven, helemaal niet.

Dit is nu net zo fijn: iedereen mag van de hangers een uniek kunstwerkje maken. De jongsten hoeven niet op de lijntjes te letten, voor grotere kinderen (én volwassenen) is dat nu net wél de uitdaging. Het inkleuren hoeft niet per se in de dagen voor het grote feest te gebeuren, het kan maanden vooraf. Ook op kerstavond zelf is het een gezellige activiteit: samen creatief bezig zijn, om daarna nog lang na te genieten van de exclusieve kersthangers. En dat elk jaar opnieuw!