13+ | 2013
Chicken House
ISBN 978-90-443-4048-8
FICTIE , 302 p. , €12.95
gelijmd
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Dromenjagers

Om de toekomst te beschermen moet David het verleden redden
Thomas Taylor (auteur)

David heeft af en toe heel realistisch lijkende dromen. Hij ontmoet dan steeds een jongen, Eddie, die hij als een soort denkbeeldige vriend beschouwt. Veel waarde hecht David niet aan deze dromen, maar na zulke ‘echte’ dromen heeft hij steeds een barstende hoofdpijn. Alleen zijn zusje weet van zijn dromen. Zijn vader is nog niet lang overleden en zijn moeder wil hij met zulke zaken niet lastig vallen.
Op een dag wordt David ontvoerd door aanhangers van het Droomwandelproject. Blijkbaar heeft David de speciale gave om in zijn dromen naar het verleden te reizen. Een gave die slechts een paar kinderen bezitten en die ze sowieso op hun achttiende verliezen.
De leiders van het Droomwandelproject hielden hem al even in de gaten. Deze organisatie bewaakt immers het verleden en tracht de toekomst veilig te stellen. Tot hier toe was er geen groot probleem, maar Eddie’s leven is in gevaar. Eddie is immers iemand die in de toekomst een groot aandeel zal hebben in het ontstaan van het Droomwandelproject. Maar er is iemand die dat wil voorkomen: Adam. Deze is zelf een droomwandelende tiener en hij wil Eddie van het leven beroven en de toekomst veranderen. Adam was vroeger lid van het Droomwandelproject maar is overgelopen naar de ‘Dromenjagers, een organisatie die de toekomst wil veranderen om hun eigen leven financieel te beïnvloeden. Zal David erin slagen om de toekomst veilig te stellen? Wat heeft David gemeen met Eddie, die toch wel heel vertrouwd overkomt?
Een meeslepend verhaal dat een fantasievol antwoord biedt op een vraag die we ons allemaal wel eens hebben gesteld: wat als reizen in de tijd mogelijk zou zijn? Een wereld waarin dit kan, wordt hier samenhangend getekend zodat je als lezer echt wel meeleeft met Davids avonturen.
 

Elke Verhulst
Fantasy | Dromen | Tijdreizen
origineel: Haunters (Engels) - Elsbeth Witt (vertaler)