Drama Queen

De tiener Angel groeit op in een ruige wijk. Ze leert al snel haar mannetje staan in die harde wereld. Haar niet conventionele moeder maakt haar leven er niet eenvoudiger op. Angel heeft maar weinig mensen waar ze op kan terugvallen en voelt zich vaak onbegrepen. Op haar twaalfde ontmoet ze Kayleigh. Zij maakt bij Angel gevoelens los die Angel maar moeilijk kan plaatsen.

Op haar twaalfde, dertiende en vijftiende levensjaar kruist Kayleigh Angels pad. Dit zijn ineens de drie hoofdstukken die in dit boek beschreven worden. We worden meegenomen in de hersenspinsels van deze jonge vrouw die op zoek is naar haar identiteit. Het is een mooi neergezet verhaal. De realiteit wordt niet geschuwd. Toch is het niet té zwaar beladen geschreven. Onder andere door de eenvoudige schrijfstijl. Er komen ook niet heel veel personages aan bod, zodat je niet te veel afgeleid wordt en je focus echt op het leven van Angel ligt. Dat maakt het aangenaam om te lezen en ook geschikt voor jonge lezers. De sensuele spanning die van in het begin in het boek wordt gecreëerd, houd je ook aan het lezen. Het is duidelijk dat de twee meisjes zich tot elkaar aangetrokken voelen. Dat wordt niet expliciet verteld, maar ontdek je doordat de auteur deze subtiele aantrekkingskracht mooi neergeschreven krijgt.
De harde kaft toont een jonge in zichzelf gekeerde dame met rode en blauwe veren als vleugels op haar rug. Een mooie weergave van Angel. Een fijn boek om vast te nemen én te lezen.